Punca Sebenar Jambu & Zizan Bergabung Jadi ‘VIRUS’ DidedahkanMaharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014) bakal menyuntik kelainan kepada para peminatnya tahun ini antaranya gabungan mantap Yus dan Tauke dari kumpulan Jambu berpadu tenaga dengan Zizan yang merupakan ahli kumpulan Jozan, untuk membentuk satu pasukan dengan nama ‘Virus’.

Menurut Tauke Jambu, nama ‘Virus’ telah dipilih kerana mereka tidak mahu dilihat slapstik dan mahu persembahan mereka segarang nama dipilih.

Pada awalnya kami mahu letak nama ‘JambuZ’ kerana gabungan Jambu dan Zizan tetapi selepas difikirkan semula mengapa tidak kami wujudkan satu kumpulan baru yang lebih ‘fresh’,” katanya.

Tauke atau Zamatul Amri berkata, ‘Virus’ akan cuba memberikan persembahan yang terbaik dengan idea lebih segar kali ini.

“Rasanya ramai menyedari lawak kumpulan ‘Jambu’ dengan ‘Jozan’ berbeza, jadi kami telah berbincang untuk mencipta satu kelainan dengan mengabungkan kedua-duanya.

“Keserasian di antara kami pula memang sudah lama wujud kerana kami dah lama kenal dan agak rapat,” ujarnya.

Apabila ditanya mengenai pemilihan Zizan kerana mahu menumpang populariti pelawak itu, Tauke tidak menafikan.

“Sebenarnya sejak dari dulu lagi Jambu menumpang populariti pelawak-pelawak lain. Dulu masa mula-mula menyertai pertandingan ini orang tak kenal pun Jambu.

“Tetapi disebabkan penonton mahu menonton pelawak-pelawak popular seperti Jozan, Nabil, Boboy dalam program ini secara tak langsung orang kenal Jambu. Kerana merekalah orang kenal Jambu,” katanya.

Tambah Tauke, dia dan Yus gembira kerana Zizan menerima pelawaan mereka untuk menyertai MLM 2014.

“Dua bulan juga menanti jawapan dari Zizan. Kami gembira kerana Zizan terima tawaran kami. Kami rindukan kehadiran Zizan dalam MLM, sebab itu kami ambil keputusan untuk melamar Zizan,” katanya.


Kredit to  wowberita

Related

Hiburan 5988238948194069333

Post a Comment

emo-but-icon


Trending

Terbaru

Komen

LIKE!untuk beriklan di sini dan capai lebih banyak audiens, sila hubungi kami melalui email: klix.my 'at' gmail.com

ONLINE

item