Wenger Mengaku Sengaja tolak-menolak dengan MourinhoLONDON - Pergaduhan Chelsea dengan Arsenal di Stamford Bridge, Ahad (5/10) malam WIB, berlangsung panas sebelum dan semasa pertandingan bermula. Kemuncaknya berlaku pada minit ke-20 saat ada insiden Cahill menekel Alexis Sanchez dengan keras. Insiden tersebut mengakibatkan lawan mulut antara pengurus Chelsea, Jose Mourinho dan pengurus Arsenal, Arsene Wenger. 

Selain lawan mulut Wenger juga terlibat tolak menolak dengan Jose Mourinho, pengurus asal Perancis itu mengaku dirinya memang sengaja menolak lawannya. Walaupun demikian Wenger mengaku sama sekali tidak menyesali tindakannya. 

Awal mulanya, Wenger yang tak puas dengan aksi terjahan keras Gary Cahill kepada Alexis Sanchez. Namun aksi Wenger itu keburu dihalangi Mourinho yang juga keluar dari wilayahnya dan terjadilah aksi saling tolak menolak di antara keduanya. Pengadil Martin Atkinson kemudian harus melerai keduanya. "Tidak sama sekali menyesal. apa yang harus disesali?" ujar Wenger seperti dikutip Soccerway. 

Walaupun demikian dalam sidang akhbar selepas perlawanan, Wenger membantah dirinya mengeluarkan kata-kata kasar kepada Mourinho. Wenger menyatakan saat bertengkar dengan bekas pengurus Real Madrid itu, hanya mendorong tidak mengeluarkan kata-kata yang tidak terpuji. 

Sementara itu Mourinho berkata tindakan yang dilakukan oleh Wenger bukanlah tindakan yang dibenarkan. Mou juga menilai tindakan tersebut tidak mencerminkan image Arsene Wenger sebagai orang yang menjunjung tinggi fair play. Berkaitan aksi dorong Mourinho menyebut itu dilakukan kerana Sang Profesor melampaui batas apabila meminta Gary Cahill dilayang kad merah. 


"Ada dua technical bukan cuma satu. Dia memasuki area ku. Jika ingin memberikan arahan pada pemain tidak apa-apa, tapi tidak adil jika dia sampai menekan pengadil untuk mengusir pemain lawan," ujar Mourinho.

Related

Sukan 5272169142597833836

Post a Comment

emo-but-icon


Trending

Terbaru

Komen

LIKE!untuk beriklan di sini dan capai lebih banyak audiens, sila hubungi kami melalui email: klix.my 'at' gmail.com

ONLINE

item