Presiden Mesir Sedia Mempertahankan Israel

Presiden Mesir, Abdul Fattah al-Sisi-kepada sebuah akhbar Itali bahawa negaranya bersedia untuk menghantar tentera ke Palestin bagi menjamin keselamatan Israel dan bekerjasama menentang keganasan.


Dalam satu temu bual dengan akhbar Itali Corriere della Sera, Al-Sisi berkata: "Kami bersedia untuk menghantar pasukan tentera di dalam sebuah negara Palestin Mereka akan membantu polis tempatan dan memberi jaminan kepada Israel dalam peranan mereka sebagai penjamin.."

Bekas tentera umum menegaskan bahawa mana-mana kerahan trup tersebut hanya akan bagi masa yang diperlukan untuk memulihkan kepercayaan antara kedua-dua pihak.

Menurut Reuters, Al-Sisi menambah bahawa beliau telah bercakap tentang idea ini 'panjang lebar' dengan Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu dan Presiden Pihak Berkuasa Palestin Mahmoud Abbas.
"Saya memberitahu [Netanyahu] langkah berani diperlukan sebaliknya tidak akan diselesaikan" Al-Sisi mengetuai Julai 2013 tentera rampasan kuasa yang menggulingkan presiden pertama yang dipilih secara demokrasi Mesir, Mohamed Morsi.

Sejak itu, kerajaan Mesir telah jenayah organisasi Ikhwanul Muslimin, Morsi yang pernah menjadi ahli, dan mendalam pengepungan Israel di Palestin di Semenanjung Gaza dengan menutup penyeberangan Rafah Sempadan bagi meningkatkan tekanan terhadap gerakan perlawanan Islam Hamas, yang adalah sekutu Ikhwanul Muslimin.

Related

Global 6382748898064873160

Post a Comment

emo-but-icon


Trending

Terbaru

Komen

LIKE!untuk beriklan di sini dan capai lebih banyak audiens, sila hubungi kami melalui email: klix.my 'at' gmail.com

ONLINE

item